top of page

הרגלת שוגר גליידר חדש

תמונת הסופר/ת: Zeevik LevensoldZeevik Levensold


הרגלת שוגר חדש


אז אחרי כל זה אתה עדיין רוצה לקנות שוגר גליידר? מצויין, מקומך כאן! ברור לנו שברגע שהחלטתם לקנות שוגר גליידר, אתם רוצים לבלות איתו הרבה זמן ושהוא יהיה מאוד מחובר אליכם וחברותי, אבל חשוב מאוד לזכור שהחיבור בינך לבין השוגר החדש שלך לא יקרה תוך יום, זהו תהליך שלוקח זמן, אצל חלק יותר ואצל חלק פחות. זהו תהליך כיף ומספק ששוגר מתחבר אליך, אך יכול להיות גם מאוד מאכזב ומתסכל. חשוב להבין שחיבור עם שוגר חדש יכול לקחת בין כמה ימים לכמה חודשים, אז מאוד חשוב להיות סבלניים ולהתאים את הציפיות. כמה דברים שכדאי לדעת לפני תחילת תהליך ההרגלה:

  1. ריחות וטריטוריה זה חלק מאוד חשוב אצל השוגרים ולכן כדאי להתמיד


לא לשחק איתו עם בישום עליכם ולהשתדל להוסיף בכלוב חולצה\בד שישנתם בו.

  1. כל רעש ותזוזה פתאומית יכניסו את השוגר שלכם ללחץ ולכן תמיד צריך לתת לו לעשות את הצעד ראשון ולבוא אליכם ולא להרים אותו בכוח.

  2. השוגרים הם חיות כיס ואוהבים להיות במקומות צפופים וחשוכים ולכן כדאי לשחק איתו כשיש אור מעומעם בחדר.

  3. יכול להיות שבמהלך ההרגלה השוגר יילחץ וישנך אתכם, זה יקרה פחות אם עושים את ההרגלה בצורה הנכונה ובסבלנות.

  4. עדיף לעשות את התרגילים הבאים בשעות הצהריים או בוקר כאשר השוגר גליידר עדיין עייף ואינו מלא במרץ.

בתחילת ההרגלה מומלץ להשתמש בכלוב יחסית קטן על מנת שתהיה יותר גישה לשוגר ושתוכלו להתחבר בקלות. אם אתם מביאים שוגר חדש בפעם הראשונה כל שצריך לעשות בהגעתכם הביתה זה לשים בכלוב אוכל ומים, להניח אותו בתוך הפאוץ שלו עם חתיכת בד שהיה בכלוב הקודם ולהוסיף חולצה או פיסת בד שישנתם איתה בלילה לכלוב. דבר זה יעזור לשוגר להתרגל לריחות ולבית החדש שלו.


מאוד מומלץ לא להרים אותו בשניים שלושה הימים הראשונים ולא לעשות תנועות חדות ורעש בסביבה שלו על מנת לתת לו תחושת ביטחון. לאחר שנתתם לו להתרגל לסביבה החדשה ולריחות החדשים, אתם תבחינו בשוגר גליידר יוצא מהפאוץ לבד אוכל ומטייל וזה בדיוק הזמן להכיר לו את המגדל שלו :) הדבר הראשון שכדאי לעשות בשביל כמה שפחות להלחיץ את השוגר זה לפתוח את הפאוץ שלו שהוא יוכל להציץ החוצה, להניח את הידיים שלכם בחוץ כאשר הכלוב פתוח. מאוד חשוב לא להזיז את הידיים ולא לנסות לגעת בשוגר גליידר זה הזמן שלו לבוא לקראתכם ולהריח, בהתחלה רוב השוגרים יבואו יריחו ויברחו ולא ינסו לעלות עליכם. ברגע שהשוגר הגיע אליכם הריח וברח אתם יכולים בעדינות רבה להכניס את הידיים לתוך הכלוב להניח אותם על הרשת ולא לזוז. תרגיל זה יכול לקחת דקות רבות (אפילו עשרים דקות) שבזמן הזה השוגר יתקרב יריח אתכם ויתרחק, יכול להיות שהוא גם יעלה עליכם אבל חשוב לזכור לא להזיז את הידיים ולא ללטף. מומלץ לבצע את התרגיל הזה לכמה ימים רצופים. כאשר אתם רואים שהשוגר מרגיש בנוח איתכם - יתקרב ליד ילקק וישחק, ניתן להזיז את היד בעדינות ולא בתנועות חדות, חשוב מאוד לשים לב אם השוגר מרגיש בנוח עם הזזת היד שלכם או לא, במידה והוא נלחץ כדאי להזיז את היד באיטיות יותר מפעם קודמת. בפעמים הבאות ניתן לתת לשוגר ממתק ברגע שהוא מתקרב אליכם ליד, זה יגרום לו לרצות לבוא אליכם. לאט לאט ניתן ללטף את השוגר תוך כדי תשומת לב על תגובתו, בכל פעם שמנסים משהו חדש כדאי לשים לב שזה לא מלחיץ אותו ובמידה וכן להרפות ולבצע לאט יותר.



  • במידה והשוגר גליידר שלכם עושה את הקול המוכר crabbing כשהוא עדיין בתור הפאוץ\השמיכה, החזיקו אותו מבחוץ ולחצו מעט על מנת להביא לו את התחושה האימהית שבתוך הכיס. לאט לאט תוכלו לעשות את התרגיל הזה כשיד אחת בתוך הכיס ויד אחת מחוצה לו ובהמשך אם השוגר מגיב בהתאם תוכלו להוציא אותו לגמריי מהפאוץ, לסגור את שני הידיים שלכם על השוגר ולייצר עבורו תחושת ביטחון. לרוב בתרגיל זה השוגרים נרדמים בידיים מה שעוד יותר יגרום לו לתחושת ביטחון אצלכם וחיבור חזק.



את תהליך ההרגלה ניתן להמשיך בבונדינג פאוץ', כך השוגר גליידר יוכל להיות קרוב אליכם ולהתרגל לנוכחותכם. כידוע שוגר גליידרים הם חיית כיס וגם בחייהם הבוגרים הם נהנים מהרגשת מעטפת וחללים סגורים וחמימים , לכן כאשר אתם סוחבים אותם בפאוץ' שאתם מסתובבים בבית אתם נותנים לשוגר שלכם הרגשת נינוחות.


אם אתם מתמודדים עם שוגר גליידר שלא מוכן להשאר על ידיים ובורח כל הזמן למקומות שקשה להוציא אותו, יש פתרון מצויין לזה וגם אפשר להשתמש בו בשביל להתחבר עוד טיפה לשוגרים שלכם - אוהלי רשת מתקפלים.


את האוהלים האלו ניתן לקנות באינטרנט או בחנויות טיולים וטבע והם פתרון מצויין למשחק עם שוגרים ברחניים, ואפילו סתם לבלות זמן איכות עם השוגר גליידר שלכם כאשר אתם עסוקים במשהו אחר מבלי לפחד שיתחיל לטייל למקומות מסוכנים בחדר.

14 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


  • Facebook
bottom of page